قصد روسیه و سوریه برای ویران کردن «ادلب»

ساخت وبلاگ
در پی شدت گرفتن حمله نظامیان رژیم بشار اسد و حامیان روسی آن به استان ادلب در شمال غرب سوریه ده‌ها هزار نفر از ساکنان این منطقه آواره شدند و به سمت مرزهای ترکیه گریخته‌اند. به گزارش رویترز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد سه‌شنبه سوم دی ماه (۲۴ دسامبر) با توجه به موج تازه آوارگان در استان ادلب خواستار "توقف فوری" درگیری‌های نظامی در این منطقه شد. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل به نقل از گوترش به طرف‌های درگیر در ادلب یادآور شده که موظف به حفاظت از جان غیرنظامیان و تامین آزادی رفت و آمد آنها هستند. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه شامگاه یک‌شنبه در همایشی در استانبول در ارتباط با تحولات اخیر در منطقه ادلب هشدار داد که این کشور به تنهایی از عهده پذیرش موج تازه پناهجویان و مهاجران سوری بر نمی‌آید.  اردوغان می‌گوید ترکیه از آغاز جنگ داخلی سوریه تا کنون میزبان حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار مهاجر سوری بوده و ظرفیت پذیرش مهاجران و پناهجویان جدید را ندارد.

ارتش ترکیه پس از خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه وارد این منطقه شد تا در نواری مرزی به عمق ۳۰ کیلومتر منطقه‌ای امن برای اسکان حدود یک میلیون مهاجر سوری فراهم کند. استان ادلب در این منطقه یکی از آخرین پایگاه‌های گروه‌های وابسته به شبکه تروریستی القاعده و دیگر گروه‌های اسلامگرای افراطی است. دولت سوریه با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه از مدتی پیش حمله به استان ادلب برای بازپس‌گیری آن را آغاز کرده است. روز دوشنبه هیئتی از ترکیه برای رایزنی درباره اوضاع شمال سوریه به روسیه سفر کرد. ارتش سوریه از ابتدای ماه دسامبر با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه بر شدت حمله‌های خود برای تصرف شهر معره نعمان در استان ادلب، که به لحاظ نظامی اهمیت خاصی دارد افزوده است. آنکارا در مقابل از شماری از گروه‌های شورشی در این استان حمایت می‌کند.

ده‌ها هزار آواره در مرز ترکیه
تا کنون درباره نتیجه احتمالی مذاکرات آنکارا و مسکو درباره اوضاع ادلب گزارشی منتشر نشده است. سازمان ملل شمار پناهجویان سوری که به سمت ترکیه رفته‌اند را حدود ۶۰ هزار نفر برآورد می‌کند، برخی تشکل‌های غیردولتی این رقم را تا دو برابر گزارش کرده‌اند.  سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن می‌گوید از روز پنج‌شنبه تا کنون حدود ۴۰ هزار پناهجوی سوری به سمت ترکیه رفته‌اند. خبرگزاری فرانسه به نقل از رئیس این سازمان، رامی عبدل رحمان گزارش داده که نیروهای ارتش بشار اسد یک پاسگاه دیده‌بانی نیروهای ترکیه در شمال غرب سوریه را محاصره کرده‌اند. ترکیه سپتامبر ۲۰۱۸ در پی توافق با روسیه ۱۲ پست دیده‌بانی در استان ادلب ایجاد کرد. این استان در کنار حلب، لاذقیه و حما واپسین ماطق تحت کنترل شورشیان اسلامگرا محسوب می‌شدند که رژیم بشار اسد با کمک حامیانش حمله‌های خود برای بازپس‌گیری آنها را آغاز کرده و تا کنون، به جز ادلب بخش بزرگی از دیگر استان‌ها را تحت کنترل درآورده است. در ماه‌های گذشته گزارش‌های فراوانی از بمباران غیرنظامیان و هدف قرار گرفتن مراکز درمانی، آموزشی و کمپ‌های آوارگان در استان ادلب گزارش شده است.

وزارت خارجه آلمان در بیانیه‌ای نسبت به شدت گرفتن حمله‌ها به استان ادلب "عمیقا ابراز نگرانی" کرد و بمباران غیرنظامیان و هدف قرار دادن زیرساخت‌ها، از جمله مراکز درمانی در این منطقه را به شدت محکوم کرد. وزارت خارجه آلمان می‌گوید وضعیت انسانی در استان ادلب مانند گذشته همچنان "فاجعه‌بار" است. به گفته این وزارت‌خانه بر اثر بارندگی‌های شدید و افزایش شمار آوارگان وضعیت خانواده‌های ساکن در ادلب به مراتب بدتر از قبل شده است. دولت آلمان از طرف‌های درگیر در شمال سوریه خواسته هرچه سریع‌تر به حمله‌های نظامی متقابل خاتمه دهند و زمینه برقراری یک آتش‌بس پایدار را فراهم کنند. مطابق برآوردها از ماه آوریل تا کنون حدود هزار غیرنظامی در مناطق شمالی سوریه کشته و حدود ۴۰۰ هزار نفر آواره شده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید در حال حاضر حدود سه میلیون نفر در ادلب سکونت دارند که تعداد زیادی از آنها آوارگان استان‌های دیگر سوریه هستند. این سازمان گزارش‌های خود را با استناد به منابع محلی و فعالان اپوزیسیون سوری تهیه می‌کند و به طور معمول راستی‌آزمایی آنها، با توجه به محدودیت رسانه‌های مستقل برای حضور در منطقه میسر نیست.

بهار نیوز...
ما را در سایت بهار نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حمید قلی خانی baharnews بازدید : 136 تاريخ : سه شنبه 3 دی 1398 ساعت: 21:04